Spara ihop till en drömresa

Är det något som gör livet värt att leva är det att resa och för att kunna resa behöver man spara ihop till resa. Jag planerar att unna mig en resa 2018 och den vill jag ska gå till LA. Att köpa en biljett är inte så dyrt men det är det runt om kring om man känner för att leva “the good life” som för mig innebär, bra centrala hotell, hyra cab, mycket shopping, fina restauranger och massage när man är stel.

spara ihop till en resa

Det är bra att börja spara pengar till drömresan i god tid

Men att spara pengar är inte alltid det lättaste men det finns ett par knep man kan göra för att spara in på utgifterna även på resan. Tänk om du får din resa med allt ovan utan att behöva betala så dyrt som dom flesta brukar behöva göra och att du istället kanske betalar halva priset ja då har du sparat in en hel del redan genom minimerat utgifterna på resan. Då kanske ni tänker hur gör man detta då? Jo, man gör som många äldre människor gör, man planerar sin resa i god tid. Jag vet att jag vill resa till i april, maj där omkring och då gäller det att redan nu titta på hotell och reservera. Pengarna behöver du inte nu, det betalar du på plats men det låga priset  får du nu. Sist jag gjorde så här sparade jag in minst halva priset på alla mina hotell.

Enkla knep för att spara pengar till min resa

 • Öppnat ett konto på en annan bank
 • Har jag fått oväntat mycket pengar så sätter jag över alla dom där
 • Går jag på stan och ser något snyggt och är nära att köpa det, lägger jag över den summan som jag nyss tänkt jag haft råd att bränna
 • Jag planerar givetvis att shoppa, därför rensar jag i garderoben och säljer av massor av överflödiga plagg på nätet och loppis
 • När lön kommer sätter jag över en viss summa för glömma bort dom pengarna
 • Jag räknar ut vad resan kommer kosta mig, delar det på antal månader kvar och har den summan i månaden som budget att spara minst. Att ta det mesta på sista lön kommer bara kännas surt.
 • Att spara ihop till resan pö om pö känns inte lika mycket i plånboken.
 • Trots att du planerar en resa i maj så kommer en sommar med aktiviteter så det är viktigt att även ha ett annat konto för sommaraktiviteter och räkna ut hur mycket du behöver där.
 • Det bästa för att ha råd med alla sina resor är att räkna ut hur mycket det skulle kosta totalt med allt du vill göra på ett år och försök skapa en månadsspar budget åt dina resor.
 • Visst att livet är att resa, men det gäller att inte lägga alla pengarna på resor och glömma bort sitt hem och andra aktiviteter man vill göra längs med vägen.
 • Planerar du resa för 2 personer, kanske det finns den 3:e som kan följa med. Är man tre blir det oftast lite billigare. Tex om man hyr bil, då är man fler som delar på försäkringen som är dyr osv.

När väl boka din resa och spara pengar på den 🙂

 • Alla resebolag vill givetvis tjäna så mycket som möjligt på dig och det finns mängder bolag, det man kan göra är att använda sig av jämförelse sajter som Bookings och Trivago. Jag har jämför dessa och brukar nästan jämt ta Bookings, även framför hotells.com.

Kommentera