Att ha flera inkomster

När jag har lyssnat på olika poddar med framgångsrika och rika människor och dom har gemensamt är att dom har flera inkomster. I Sverige har dom flesta en fast lön, som innebär att dom får samma lön varje månad och om dom har tur lite skatteåterbäring som en bonus. Dom får helt enkelt anpassa sin liv och vardag runt den summan för dom vet exakt vad dom “drar in på ett år” och vad som kan disponeras.  Detta innebär att dom flesta av oss sätter all vår tillit och ekonomiska trygghet på en enda arbetsgivare.

En enda inkomst gör det svårt till utsvävningar, det är precis som i  företagsvärlden då ett så ganska känt faktum att man utsätter sig för en ganska stor risk om man bara har en enda kund som står för all omsättning.

Själv så har jag flera sidoinkomster och det är ganska så skönt, mitt mål är att tillslut ha så att pengar jobbar åt mig utan att jag lägger varken tid eller energi.

Att ha en sidoinkomst

 • En sidoinkomst kan vara det som skapar den lilla extra guldkanten
 • Mer tid för vänner, familj
 • Ger dig möjlighet att spara undan lite extra pengar & kunna invenstera
 • Det kan bygga på ett intresse eller talang
 • Tid till familjen, barn och vänner
 • Amortera skulder
 • Spara till pensionen
 • Mer semesterkassa
 • Hävstång till pengamaskinen
 • Mer att avsätta till buffert
 • Mer pengar att unna sig “vardagslyx” skönhetsbehandlingar mm

Varför har inte alla en sidoinkomst då?

När jag har talat med vänner som inte alls har detta intresse som mig, handlar det främst om att dom vet inte hur man gör, dom känner att dom inte har tid, dom vill gärna ha mer pengar om någon skulle ge dom enkel lösning på att få lite extra. Det hela handlar om att det inte finns något intresse helt enkelt. För att orka ta sig till för skapa sig en sidoinkomst behöver man tycka det nästan är lite roligt, det är nog svårt lägga massa tid om man man tycker det är tråkigt.

En framgångsfaktor – ägnar man tid åt något, så blir man duktig på det, blir man duktig så kan man tjäna pengar, kan man tjäna pengar så kan man lägga mer tid och så hamnar i en uppåtgående positiv spiral.

Min blogg handlar inte om att spara in på en kaffe där, en matlåda där och försöka få stor skillnad på  dom små sakerna gör livet värt leva.

Det här med god ekonomi handlar om att göra rätt, att åka andra sidan stan för tanka lite billigare kommer inte ge direkt mer i kassan. Medan att omförhandla en lån och få lägre ränta på några procent kan göra större skillnad i att spara pengar än behöva snåla in på lunch. Läs gärna denna intressant artikel hos Rika tillsamans – fokusera på det som gör skillnad.

 

Kommentera